Project: De garnalenkwekerij

Go-to-Market - Martens und Kollegen

De garnalenkwekerij:

Enkele ondernemers kwamen op het idee om garnalen te kweken in een aquacultuur in Duitsland om zo regionale, verse producten af te zetten tegen wereldwijde massaproductie. Daartoe moest een volledig duurzaam concept (van fokkerij tot aflevering) worden toegepast en tegelijkertijd maximale aandacht worden besteed aan dierenwelzijn. Een bedrijf werd opgericht en de financiering was in de laatste fase. Toen waren er veranderingen in het management. 

Zoals vaak het geval is in het leven van verkoop- en marketingconsultants, komen projecten op zeer korte termijn. Ons werd gevraagd om in zeer korte tijd een complete go-to-market strategie te ontwikkelen. We hadden maar een paar weken om dit te doen. 

Ons belangrijkste voordeel is een efficiënte combinatie van consulting en interim-management. We praten er niet over, we doen het en boeken resultaten! 

Zo mochten wij de go-to-market strategie ontwerpen, uitvoeren en permanent uitbreiden.

Sven Martens werd aangesteld als Hoofd Verkoop en Marketing (ad interim) en implementeerde de volledige markttransitie van de strategische planning van de verkoop- en marketingstrategie tot de operationele lancering van het merk. 

Naast normatieve en strategische planning hebben wij de volledige marketingmix opgezet: Productmaten, prijsdrempels en prijzen, verkoopkanalen, merkboodschappen, bedrijfsidentiteit, USP, EIA, EAP, reclamekanalen, inhoudsplannen en marketingprioriteiten, budgettering, kanaalmix en nog veel meer.

De begeleidende instanties zijn in overleg met de directie geselecteerd. Partnerbureaus op het gebied van webdesign, online en offline marketing, content seeding en PR-redactie waren erbij betrokken. 

Nog voor de go-live in de markt werd de grootste sociale gemeenschap in de referentiemarkt opgebouwd. Duidelijk gestructureerde redactionele plannen voor het product en het duurzame idee van het bedrijf maakten de gemeenschap enthousiast over een langere periode en precies op tijd voor de opening van de webwinkel. Er werden lijsten opgesteld en gesprekken gevoerd met de grootste handelspartners en gerenommeerde restaurants, er werd een aparte B2B-zone ontworpen en er werden vertegenwoordigers geselecteerd voor de operationele uitvoering. 

Wij wensen de garnalenkwekerij verder succes en danken u voor de samenwerking. Een geweldig project!

Martens & Kollegen - Düsseldorf
Web: Martens-Colleagues.com